12/6/07

SEGON CICLE INICIAL


LES COLÒNIES A SANT LLORENÇ DE MONTGAI


El segon dia, divendres dia 1 de juny, ens vam despertar a les 8 de matí. Després es vam vestir, rentar la cara, pentinar i vam fer la motxilla. Vam baixar a esmorzar. Cap a les 10 del matí, vam anar a buscar la Rosa. Vam fer una mini-excursió fins a les cabanes on ens esperava el Toni.
Ell ens va ensenyar coses de la prehistòria:
el sílex són pedres fogueres, servien per encendre foc
amb pells d’animals feien cistelles
amb sílex feien eines: ganivets, serres, puntes de fletxa...
amb escorça d’arbre feien gots
amb fang es feien recipients
amb petxines es feien polseres i collarets
També vam entrar dins d’una cabana.
Després vam anar amb la Rosa i vam excavar. La sorra l’escombràvem amb un pinzell. Quan el cubell estava mig ple, havien de tirar la sorra dins un colador gran, per si ens havien deixat alguna cosa petita. Després tornàvem a excavar. Vam trobar: fragments de costella, sílex, pedres de la cabana, petxines, una mandíbula de cavall, ossos de la columna vertebral d’algun animal....
Al final de tot, vam pintar amb els dits amb els colors de la prehistòria: groc, negre i vermell. Ho fèiem amb els dits perquè a la prehistòria no tenien pinzells. Vam dibuixar animals que volíem caçar l’endemà. Va quedar molt bé.
Després vam anar a dinar i el conductor ens va venir a buscar per tornar cap a la Ràpita.
Ens ho vam passar molt bé, va ser molt divertit.
Us proposem una endevinalla. Com creieu que escalfaven l’aigua abans si les olles eren de pell d’animal? Si voleu saber la resposta pregunteu als de cicle inicial.




2n DE CICLE INICIAL